Sağlıkçılar Tıp Bayramı’nda iş bırakıp eylem yaptı: Hem haksız hem de adaletsiz bir sistem!

İstanbul Beyoğlu’nda Sağlık Çalışanları İyi İş Koşulları İçin Eylem Yaptı

İstanbul, Beyoğlu’nda sağlık çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle eylem yaptı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED), İstanbul Tabip Odası, Hekim Sen İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu sağlık çalışanları, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

Eylemde çalışma şartlarının iyileştirilmesine ve sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik talepleri dile getiren sağlıkçılar, pankartlar açarak sloganlar attı. Polis ekipleri ise eylem nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, halkın sağlığını korumak için çalışan sağlık emekçilerinin sorunlarının hala giderilmediğini belirtti ve kamuda performansa dayalı ücretlendirme istemediklerini vurgulayarak, emekli hekim maaşlarının yetersiz olduğunu ifade etti. Küçükosmanoğlu, “Emekli hekim maaşları, özellikle SSK ve Bağ-Kur ödenekli olan hekimlerin maaşları, yoksulluk sınırının altında seyrediyor. Bunların iyileştirilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, 14 Mart’taki iş bırakma eylemleri için acil hastaların, diyaliz hastalarının, gebelerin, çocuk hastaların, kanser hastaların, yoğun bakım hastaların ve yatan hastaların bakımının aksamayacağını ve özel gayret gösterileceğini belirtti.

  1. Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak. Acil servisler gerekirse görevli hekimlerce takviye edilecektir.
  2. Acil hizmetin engellenmemesi için gerekli önlemler alınacak ve acil hasta getiren araçların geçişine izin verilecektir. Yoğun bakım hastalarının tedavilerinde aksamayacak şekilde hizmet devam edecek.
  3. Çocuk hastalar, gebeler, diyaliz hastaları ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecek. Servislerde yatarak tedavi gören hastaların tıbbi işlemleri aksamadan yürütülecektir.
  4. Eylem boyunca hasta ve yakınlarına eylemin amacını açıklayarak, hürmet çerçevesinde devam edilecektir.
  5. Sağlık çalışanlarının talepleri doğrultusunda düşünceyi yayma hakkı kullanılacaktır.

Eylem, demokratik hak kullanımı kapsamında yapılan bir örgütlenme ve düşünce ifade özgürlüğü çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Sağlık çalışanlarının meşru hak arayışları, hukuki destek ile takip edilmektedir.

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

Alerjik şikayetler arttı, vatandaşları ‘polen’ endişesi sardı

Havaların ısınmasıyla birlikte son dönemde artan polen yoğunluğu, alerjik şikayetlerin artırdı. Van’da da mayıs ve haziran aylarında polen yoğunluğunun zirveye ulaştı

Her yıl 559 bin kişinin ölümüne yol açan hastane süper mikrobu plastikle besleniyor

Hastanelerde sıkça karşılaşılan süper mikrop Pseudomonas aeruginosa, tıbbi plastikleri yiyerek hayatta kalabiliyor. Brunel Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü ve Cell Reports dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, bu ölümcül bakteri, tıbbi cihazlarda kullanılan plastiklerle beslenerek hem daha uzun süre hayatta kalıyor hem de tedaviye karşı daha dirençli hale geliyor.