Alerjik şikayetler arttı, vatandaşları ‘polen’ endişesi sardı

Van’da Polen Yoğunluğu Arttı: Alerjik Şikayetlerde Artış!

Van’da son günlerde polen yoğunluğundaki artış, alerjik rahatsızlıkların artmasına neden oldu.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mayıs ve haziran aylarının polen yoğunluğunun tavan yaptığı bir dönem olduğunu belirtti.

Kent merkezi ve ilçelerdeki kavak ağaçları, çimler ve yabani otların polenlerinin alerjik reaksiyonlara yol açtığını vurgulayan Atlı, “Bu dönemde öksürük, hırıltılı solunum, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlerle hastanemize başvuran hasta sayısında belirgin bir artış var” dedi.

Uzmanın Uyarısı

Özellikle sabah ve öğle saatlerinde polenlerin havada daha yoğun olduğunu dile getiren Atlı, şu önerilerde bulundu:

  • Dışarıda bulunmaktan kaçının
  • Evinizi akşam saatlerinde havalandırın
  • Maske ve gözlük kullanın
  • Eve geldiğinizde kıyafetlerinizi değiştirin ve duş alın

Atlı ayrıca, astım, saman nezlesi ve ürtiker gibi hastalıkları olanların tedavilerini aksatmamaları gerektiğini söyledi. Geçmeyen şikayetleri olan hastaların polikliniğe başvurmasını tavsiye etti. Bu dönemde sağlık kuruluşlarında yoğunluk yaşandığını belirten Atlı, hastaların şikayetleriyle ilgili endişelenmemesi gerektiğini, tedavi edici yöntemlerin bulunduğunu belirtti.

Related Posts

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

Her yıl 559 bin kişinin ölümüne yol açan hastane süper mikrobu plastikle besleniyor

Hastanelerde sıkça karşılaşılan süper mikrop Pseudomonas aeruginosa, tıbbi plastikleri yiyerek hayatta kalabiliyor. Brunel Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü ve Cell Reports dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, bu ölümcül bakteri, tıbbi cihazlarda kullanılan plastiklerle beslenerek hem daha uzun süre hayatta kalıyor hem de tedaviye karşı daha dirençli hale geliyor.

Kolajen: Zamana meydan okuyan ciltlerin sırrı mı?

Uzmanlar, bu etkilerle mücadelede doğadan ilham alınması gerektiğini vurguluyor. Reişi, Shiitake gibi adaptojen mantarlar ve Şizandra gibi adaptojen meyveleri içeren kolajenler stresin cilt üzerindeki olumsuz etkilerine karşı doğal bir kalkan sunuyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.