Yapay Zeka ile Deprem Risk Analizi Sistemi Tanıtıldı

Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi Tanıtıldı

YAPI Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şubesi tarafından geliştirilen ‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’, bölge halkının oturdukları binaların deprem risk durumunu değerlendirmek amacıyla hayata geçirildi.

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık, Marmara Bölgesi’nin yüksek deprem riskine dikkat çekti. Işık, Türkiye’nin sanayi gelirinin büyük bir kısmının Marmara Bölgesi’nde elde edildiğini ve bölgede yaşayan nüfusun yaklaşık %30’unu oluşturduğunu belirtti.

Yapılan çalışmaların ardından ortaya çıkan sistem sayesinde, vatandaşlar binalarının deprem risk analizlerini kolayca yapabilecekler. Kullanıcılar, basit soruları yanıtlayarak, yapay zeka destekli analizlerle binalarının depremdeki risk durumunu öğrenebilecekler. Sistem, bina özellikleri, zemin yapısı ve deprem yönetmeliklerini değerlendirerek detaylı raporlar sunacak.

Işık, sistemin 1 Şubat itibarıyla tüm Türkiye’de aktif hale geleceğini ve 24 dakika içinde detaylı rapor alınabileceğini belirtti. Ayrıca sistem sürekli güncellenecek ve uzman ekipler tarafından 7 gün 24 saat denetlenecek. Bu sayede yanıltıcı bilgilerle karşılaşma riski en aza indirilecek.

Bu önemli sistem, deprem risklerini azaltmada ve halkın can güvenliğini sağlamada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber: Barış YILMAZ Kamera: Muhammet Hüseyin SEZGİN/BURSA

Related Posts

ABD’de gizli ajana karşı Özel Harekat Polisi’ni aradı

ABD’de Gizli Servis’e bağlı üst düzey bir yetkili, yapay sesle yapılan sahte ihbar sonucu özel harekatın hedefi oldu. Fail, yetkilinin sesini taklit ederek polis çağırdı. Ekipler, yetkilinin çocuğu olmadığını bildiği için olay büyümeden önlendi.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya elektronik kelepçe takılacak

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’ya elektronik kelepçe takılacak

Bahçelievler’de Hırsızlık: 2 Şüpheli Tutuklandı

Polis kılığına girerek çelik kasa çalan 2 şüpheli, İstanbul’da tutuklandı. Olayda silah bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanlığı, kapsamlı ateşkes ilan etti

Suriye Cumhurbaşkanlığı, kapsamlı ateşkes ilan etti

Ula’da Bocce Etkinliği

Ula’da düzenlenen bocce tanıtım etkinliği, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Turnuva planları var.

5 katlı apartmanda yangın

Konya’da apartman dairesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın sırasında dumandan etkilenen 3 kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.