Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Latin Amerika, Asya ve Afrika devletleriyle güçlü ilgilere paha verdiklerini belirterek, “Ülkemizin farklı kıtalarda çok sayıda müttefike, ortağa ve emsal kanıyı benimseyen insanlara sahip olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bunlar, kelamda hegemonyanın önünde eğilmeyen devletlerdir.” dedi.
Putin, Moskova bölgesinde 21 Ağustos’a kadar sürecek “Armiya” isimli 8. Milletlerarası Askeri-Teknik Forumu’nun açılışında konuştu.
Rusya’nın, askeri-teknik iş birliğinin geniş ve kapsamlı bir biçimde geliştirilmesinden yana olduğunu vurgulayan Putin, bu tıp iş birliklerinin, artık daha fazla ortaya çıkan çok kutuplu bir dünya tertibinde daha da değerli hale geldiğini söyledi.
Putin, Rusya’nın çok sayıda müttefike sahip olmasını da memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Ülkemizin farklı kıtalarda çok sayıda müttefike, ortağa ve emsal kanıyı benimseyen insanlara sahip olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bunlar, kelamda hegemonyanın önünde eğilmeyen devletlerdir.” dedi.
‘EN ÇAĞDAŞ SİLAHLARI SUNMAYA HAZIRIZ’
Söz konusu ülkelerin bağımsız bir yol izleyebildiklerini lisana getiren Putin, “Egemen, bağımsız bir kalkınma yolu seçiyorlar. Global ve bölgesel güvenlik bahislerini memleketler arası hukuk, karşılıklı sorumluluk ve birbirlerinin çıkarlarını dikkate alarak toplu bir biçimde çözmek istiyorlar. Böylelikle çok kutuplu bir dünyanın korunmasına katkıda bulunuyorlar.” diye konuştu.
Rusya’nın bilhassa Latin Amerika, Asya ve Afrika’daki ülkelerle güçlü bağlantılara sahip olduğunu kaydeden Putin, “Latin Amerika, Asya ve Afrika devletleriyle güçlü, dostça ve sahiden inanca dayalı bağlantılara samimiyetle paha veriyoruz. Müttefiklerimize ve ortaklarımıza, küçük silahlardan zırhlı araçlara ve topçulara, askeri havacılıktan insansız hava araçlarına kadar en çağdaş silahları sunmaya hazırız.” tabirlerini kullandı. (AA)