Öcalan’ın Silah Bırakma Çağrısıyla Kürt Sorunu Çözüldü
PKK’nin lideri Abdullah Öcalan, uzun süredir beklenen silah bırakma ve fesih çağrısını yaptı. Bu çağrı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum tarafından “İç Kürt sorunu çözülmüştür” şeklinde yorumlandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör eylemlerine son verme çağrısı yapan Abdullah Öcalan, PKK’nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahlarını bırakması gerektiğini açıkladı. Öcalan, Bahçeli’nin çağrısını desteklediğini belirterek, Türkiye’nin barış ve demokrasiye odaklanması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, Öcalan’ın gönderdiği “Barış ve Demokratik Toplum” çağrısına ek olarak, silahların bırakılması ve PKK’nin feshedilmesi gerektiğini belirten notu da okundu. Bu çağrıya uyulup uyulmayacağı ise artık pratik bir sorun haline geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Genel Başkanı, Öcalan’ın çağrısı sırasında İstanbul’da ziyaretlerde bulunurken, Külliye’den ilk açıklama Cumhurbaşkanı başdanışmanı Uçum’dan geldi. Uçum, Öcalan’ın çağrısını “Pazarlıksız, kayıtsız ve şartsız çağrı olacak denmişti ve aynen öyle oldu” şeklinde değerlendirdi.
Uçum’un ifadelerine göre, Öcalan’ın açıklamalarıyla iç Kürt sorunu çözüldü, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapıldı. Ayrıca, demokrasinin geliştirilmesi ve silahların bırakılması gerektiği vurgulandı. Bu çağrıyla Türkiye için yeni bir dönem başladı ve demokrasinin güçlenmesi herkesin görevidir.
More Stories
Bakan Tunç’tan İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin açıklama: Darbe ifadesi kullanmak ve sokak çağrıları kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan eşi Emine Erdoğan’ın yaşlılarla iftarına sürpriz ziyaret
Kırıkkale’de Uyuşturucu ve Tabanca Ele Geçirildi