MSB: Türkiye ve İngiltere arasında Eurofighter Typhoon için ortak mutabakat imzalandı

MSB, Türkiye ve İngiltere Arasında Eurofighter Typhoon Savaş Uçağı Satın Alma Mutabakatı İmzaladı

Milli Savunma Bakanlığı, Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın alımı konusunda Türkiye ile İngiltere arasında ortak mutabakat zaptının imzalandığını duyurdu.

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık Savunma Bakanları, İstanbul’da gerçekleşen 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda bir araya gelerek Türkiye-Birleşik Krallık iş birliğinin önemini vurguladılar. Her iki Bakan da, NATO aracılığıyla yürütülen iş birliğini derinleştirme taahhüdünde bulundular.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklık, Eurofighter Typhoon ihracatı konusunda kayda değer ilerlemeler kaydetmeye devam ediyor. Türkiye’nin Typhoon kullanıcısı olarak kabul edilmesi, dostluk bağlarını güçlendirecek ve hava kabiliyetlerini artıracak önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Savunma Bakanları, bugün ortak bir Mutabakat Zaptı imzaladılar. Bu belge, Türkiye’nin Typhoon topluluğuna katılımını resmileştirirken, karşılıklı iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Call of Duty Mobile’de 7. Sezon heyecanı

Call of Duty: Mobile 7. Sezon — Phantom Current, yeni RC-XD Araba Yarışı modu, Gulag etkinliği, Mythic Dark Shepherd operatörü ve Girls’ Frontline iş birliği ile geliyor.

İsrail basını: Tel Aviv Türkiye’nin Eurofighter savaş uçağı alımını endişeyle takip ediyor

Türkiye’nin İngiltere ile tam kapsamlı mutabakat zaptı imzalayarak Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın almasının İsrail’de endişelere yol açtığı ve yakından takip edildiği kaydedildi.

Bir ülke daha resmen düğmeye bastı: İsrail’i tehdit oluşturan ülkeler listesine aldılar

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumunun (NCTV), İsrail’in ilk kez Hollanda için tehdit oluşturan ülkeler listesine alındığı bildirildi.

Murat Çalık için imza kampanyası başlatıldı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın serbest bırakılması için memleketi Maçka’da imza kampanyası başlatıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, NTV’de açıkladı: KAAN 2028’de hazır

Türkiye tarafından milli imkanlarla tasarlanan, geliştirilen ve üretilen milli muharip uçak KAAN’la ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, KAAN’ın 2028’de hava kuvvetlerine teslim edileceğini açıkladı.

Zeydan Karalar’dan Adalet Bakanlığı’na başvuru: ‘Ben Adanalıyım, Silivri’de ne işim var?’

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, memleketi Adana’ya nakledilmek ve yargılanmak için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.