Merkel’in, “Göç politikası“ resmen bitti

Almanya, Kaçak Göçmen ve İlticacı Politikalarını Değiştiriyor

Almanya’da yeni hükümetin ilk adımı, eski Başbakan Merkel’in “kaçak göçmen ve ilticacıların kabulü” talimatını iptal etmek oldu. Bu kapsamda yaklaşık 300 bin Türk kaçağın yüzde 90’ı ve AB’ye gitmek amacıyla Türkiye üzerinden yola çıkanların çoğu zorla geri gönderilecek. Almanya’ya girip iltica talepleri reddedilenler ise uçaklarla toplu olarak iade edilecek ve kişi başı 1000 Euro yol parası verilecek, ailelerde bu rakam 2500 Euro’yu bulacak.

3524 Gün Sonra Tersine Karar

Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, dönemin Başbakanı Merkel’in 13 Eylül 2015 tarihinde verdiği talimatın geri çekildiğini bildiren bir yazıyı Federal Polis Müdürlüğü’ne iletti. Böylece, Merkel’in talimatından 3524 gün sonra “kaçakların sınırlarda durdurulması ve ülkeye alınmaması” kararı resmileşti. Ülkenin tüm kara sınırlarında sığınmacılar durdurulacak ve sınırdaş ülkede bırakılacak. Almanya artık yeni göçmen almayacak ve sadece siyasi ya da inançları nedeniyle takibat altında olduğunu kanıtlayanların iltica talepleri değerlendirilecek.

Sınır Polisine Takviye

Bakan Dobrindt, federal polisin sınır kontrollerini sıklaştırması ve yasa dışı girişleri engellemesi talimatını verdi. 11 bin sınır görevlisine 2-3 bin ek takviye yapılacak ve hava ile deniz sınırları ayrıca korunacak. Almanya, Fransa ile de anlaşma sağlayarak kaçakların kademeli olarak AB’nin dış sınırlarına geri gönderileceğini ya da balkan ülkelerinde sıkışıp kalacaklarını açıkladı. Bu politikaların uygulanmasıyla birlikte binlerce kaçağın Türkiye’ye geri dönmesi bekleniyor.

Almanya, artık kaçak göçmen ya da ilticacı kabul etmeyecek. Eylül 2024’ten bu yana yürütülen sert uygulamalar daha da sıkılaşacak ve kaçak girişler engellenecek. Bu kapsamda 33 bin 406 kaçak girişi engellenmiş, 835 kaçakçı gözaltına alınmış ve 600 aşırı grup üyesi tespit edilmiştir. Ülkeye giriş yasağı konulan kişi sayısı ise 1247’ye ulaşmıştır.

Related Posts

Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov 4 aylığına tutuklandı

Bakü’de mahkeme, Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov’u 4 aylığına tutukladı.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

İsrailli bakandan skandal! Yapay zeka videosuyla paylaştı

İsrailli bakan Gila Gamliel, Netanyahu’yu İran’ın başkenti Tahran sokaklarında yürürken gösteren yapay zeka videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Gamliel, video ile İran’daki devrimden önceki rejime atıfta bulunurken yaptığı paylaşıma Rıza Pehlevi’yi etiketledi.

İran ve Uluslararası Atom Ajansı arasında gerilim tırmanıyor: Pezeşkiyan’dan ‘çifte standart’ suçlaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’a nükleer dosyasıyla ilgili “çifte standart” uyguladığını öne sürdü. Pezeşkiyan UAEA’nın, bu yaklaşımı nedeniyle bölge ve dünya güvenliğinin tehdit altında kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti