İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

Hamas’tan ateşkes teklifine olumlu yanıt

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

AKP il başkanlığı önünde imamlı tabutlu eylem

Muğla’da zam oranını yetersiz bulan ve eylem takvimi açıklayan TÜRK İş, Muğla AKP il binası önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. Tabutun üzerindeki “Kamu İşçisi Kirayı Ödeyemeden Öldü” yazısı dikkat çekti.

Bursa’da 100 bin dolar değerinde 22 sikke ele geçirildi

Bursa’da 100 bin dolara satılması planlanan 17 bronz ve 5 altın sikke ele geçirildi.

Saraçhane talimatı istifa getirmişti: Ümit Özdağ’dan Bartu Soral yanıtı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın Zafer Partisi’nden istifasına ilişkin olarak, “Bartu Bey’in, Zafer Partisi’nin ve Ümit Özdağ’ın Atatürkçülüğünden, Atatürk çizgisinden, Türk milliyetçiliğinden şüphesi olduğunu düşünmüyorum” dedi.

DEM Parti: PKK önümüzdeki hafta silah bırakmayla ilgili adım atacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütünün önümüzdeki hafta içinde silah bırakmayla ilgili adım atacağını açıkladı.

Resmî Gazete’de bugün (3 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (3 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)