Çukurca gazisinin basketbolla hayatı değişti

Gazi Savaş, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda Yeniden Doğdu

Gazi Savaş, Türk Silahlı Kuvvetleri Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda oynayarak, takım arkadaşının ablası Derya Dalman ile tanışıp evlenerek yeni bir hayata adım attı. Şimdi ise en büyük destekçisi eşi ve 3 yaşındaki oğluyla birlikte hayatın keyfini çıkarıyor.

Cihan Savaş, Hakkari Çukurca’da 21 Haziran 2009’da mayına basarak ağır yaralandıktan sonra sol bacağını kaybederek gazi unvanı aldı. Hayata yeniden tutunmak için 36 ameliyat geçiren Savaş, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde protez uygulaması ile yeniden ayakta durmayı başardı.

2017 yılında spor kompleksindeki antrenmanlarla TSK Tekerlekli Basketbol Takımı ile tanışan Cihan Savaş, burada mutluluğu ve aşkı buldu. Takım arkadaşı Hüseyin Avni Dalman’ın ablası Derya Dalman ile evlenen Savaş, 2020 yılında dünyaevine girdi ve Alperen adını verdikleri oğullarıyla ailelerini tamamladı.

Gazi Savaş, basketbolda takımını zirveye taşıma hedefiyle antrenmanlara devam ederken, engellilere ve yeni gazilere spor yapmalarını tavsiye ederek, sporun motivasyon kaynağı olduğunu belirtiyor. Ayrıca eşi Derya Dalman Savaş da Cihan’ın harika bir baba olduğunu ve oğullarıyla olan bağlarının çok güçlü olduğunu ifade ediyor.

Related Posts

Bursa’da 100 bin dolar değerinde 22 sikke ele geçirildi

Bursa’da 100 bin dolara satılması planlanan 17 bronz ve 5 altın sikke ele geçirildi.

Saraçhane talimatı istifa getirmişti: Ümit Özdağ’dan Bartu Soral yanıtı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın Zafer Partisi’nden istifasına ilişkin olarak, “Bartu Bey’in, Zafer Partisi’nin ve Ümit Özdağ’ın Atatürkçülüğünden, Atatürk çizgisinden, Türk milliyetçiliğinden şüphesi olduğunu düşünmüyorum” dedi.

DEM Parti: PKK önümüzdeki hafta silah bırakmayla ilgili adım atacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütünün önümüzdeki hafta içinde silah bırakmayla ilgili adım atacağını açıkladı.

Resmî Gazete’de bugün (3 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (3 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Özgür Özel’den Mehmet Murat Çalık’a ziyaret: ‘İyi gördüm demek isterdim, bir an önce tahliye edilmeli’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Özel, “İyi gördüm demek isterdim. Murat Bey çok iyi bir insan. İyi gördüm ama sağlığını da durumunu da hiç iyi görmedim. Bir an önce tahliye edilmesi ve hızla iyi bir bakım, iyi şartlarda hızla bu tehlikenin bertaraf edilmesi lazım diye düşünüyoruz” dedi.

ABD Başkanı Trump: New York’u mahvetmesine izin vermeyeceğim

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, New York’ta ön seçimleri birinci sırada tamamlayan Mamdani’ye yüklenmeye devam etti. Trump, New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Müslüman aday Zohran Mamdani’den şehri “kurtaracağını” ve tekrar “harika” yapacağını belirtti.