CHP’li Tanal’dan İstanbul Valisi’ne: İmamoğlu gözaltına alındığı gün hangi savcıyla görüştün?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan İmamoğlu Soruşturması Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye çalışanlarına yönelik soruşturmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“20 Dakikada Gerekçeli Kararı Yazamazsınız”

Tanal, hukuksuz bir yargılamanın yaşandığını ifade ederek “On parmak daktilo sertifikası olan, on parmak bilgisayarda yazabilen arkadaşımız, A4 kağıdına 12 puntoyla 4 bin kere tuşa basması lazım. Ekrem İmamoğlu’nun Cumhuriyet Savcılığı tarafından Sulh Ceza’ya tutuklama istemiyle sevk kararı tam 20 sayfadır. Her bir sayfa 4 bin vuruş olacağına göre, toplam 80 bin vuruş yapar. Bu karar 20 dakika içerisinde verildi. 80 bin vuruşu hiçbir babayiğit, hiçbir anayiğit 20 dakika içerisinde Sulh Ceza’ya tutuklama sebebiyle sevkini yazamaz.” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal, açıklamasının devamında, “20 dakikada siz kalkıp gerekçeli kararı yazamazsınız. Ya muhtemelen kendisine yazılı karar bu şekilde geldi, ya da kopyala, yapıştır yöntemiyle oldu. On parmak bilgisayar sertifikası olan kim varsa gelsin Türkiye’yi inandırsınlar. Aksi takdirde bizin buna mahkeme dememiz mümkün değil.” sözlerini sarf etti.

Davut Gül’e Seslendi!

“İçerdeki süreç şu; avukatlarla her sorgunun şüphelisi giriyor. Sonucu biz de izliyoruz. Ama netice itibarıyla Allah’tan umut kesilmez fakat burada hukuk uygulanmıyor. 40 yıldır hukukun içerisindeyim. Burada uygulanan bir kanun TBMM’de yapılmadı. Ne Anayasa ne de ceza kanunları uygulanıyor. Burada ifadesi alınan Ekrem İmamoğlu bitkin ve yorgun düşürüldüğü gibi hakim de bitkin ve yorgundur.” açıklamasında bulunurken “Bir insanın hayatıyla ilgili karar verdiğiniz zaman dinç olmanız gerekir. Dolayısıyla adil bir yargılamanın yapılabilmesi, adil bir kararın çıkması için şüphelinin de yorgun ve bitkin düşmemesi lazım.“ ifadelerini kullandı.

Tanal, “Adliye’ye akşam 7’de getirildi, şu anda saat 08.00. Üç gün de Vatan Emniyet’teydi. Hukukta bunun adı; kanunsuz bir sorgulamadır, kanunsuz ifade yöntemidir. Hukuka aykırıdır. Hukuka aykırı olması nedeniyle de hükme esas teşkil edilemez. Hele de bu yargı eliyle yapılıyorsa, bunun adı zorbalıktır.” ifadelerini kaydederken İstanbul Valisi Davut Gül’e seslendi.

Tanal, “Buradan İstanbul Valisi’ne sesleniyorum; Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı gün bu adliyeye gelip hangi savcıyla görüştün? Görüştüğün konu nedir? Gelsinler bunu Türkiye’ye anlatsınlar. Vali, yürütmenin emrindedir. Yargı, kendi başına tarafsız ve bağımsızdır. Yürütme organına bağlı olan bir vali, soruşturmanın başladığı gün bu adliyeye geldi mi, gelmedi mi?” söyleminde bulundu.

Sandık Çağrısında Bulundu!

“Tutuklamayla ilgili umut kesilmez, biz umutsuz değiliz. Ama hukukun olmadığı, hukukun paspas edildiği, hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. Barikatların arkasında biz hukuk arıyoruz. Burada bir keyfilik, zorbalık, hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Allah’ın izniyle sandık geldiği zaman millet getirdiği gibi de götürmesini bilir.” sözlerini sarf eden Tanal, “Benim, 86 milyona istirhamım şu; 81 ilimizde ve 973 ilçede CHP, Cumhurbaşkanı ön seçimi için sandık kurmuştur. 86 milyon insanımız dayanışma sandığına gidip oy kullansın. ‘Bu devlette ben de varım’ diyen her duyarlı vatandaşımızı sandık başına davet ediyoruz.” dedi.

Related Posts

Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov 4 aylığına tutuklandı

Bakü’de mahkeme, Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov’u 4 aylığına tutukladı.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

İsrailli bakandan skandal! Yapay zeka videosuyla paylaştı

İsrailli bakan Gila Gamliel, Netanyahu’yu İran’ın başkenti Tahran sokaklarında yürürken gösteren yapay zeka videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Gamliel, video ile İran’daki devrimden önceki rejime atıfta bulunurken yaptığı paylaşıma Rıza Pehlevi’yi etiketledi.

İran ve Uluslararası Atom Ajansı arasında gerilim tırmanıyor: Pezeşkiyan’dan ‘çifte standart’ suçlaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’a nükleer dosyasıyla ilgili “çifte standart” uyguladığını öne sürdü. Pezeşkiyan UAEA’nın, bu yaklaşımı nedeniyle bölge ve dünya güvenliğinin tehdit altında kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti