Bayraklı Belediyesi, Uğur Mumcu’yu andı

Bayraklı Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu Anma Töreni Gerçekleştirdi

Bayraklı Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 32. yılında unutulmaz bir anma töreni düzenledi. Bu özel etkinlik kapsamında, ‘İnsanca Bir Aydın Uğur Mumcu’ adlı müzikli tiyatro oyunu sahnelendi ve izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gösteride, Mumcu’nun hayatı, ideolojisi ve meslek ilkeleri tiyatro ve müziğin muhteşem bir uyumuyla anlatıldı.

Mavi Düşler Tiyatrosu tarafından özel olarak hazırlanan ‘İnsanca Bir Aydın’ gösterisi, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte izleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken duygularını harekete geçirdi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Özgür İnli, meclis üyeleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, CHP Bayraklı ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileriyle birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Özgür İnli, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu’nun mirası hiçbir zaman unutulmayacak, bizler onun izinden gitmeye devam edeceğiz. Mumcu’nun aydınlattığı yolu sonsuza kadar taşıyacağız. Kendisini ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Büyük Beğeni Topladı

Bu özel gösteri, Mavi Düşler Tiyatro grubu tarafından sahnelendi ve izleyenlerden tam not aldı. Oyunda, Sanat Yönetmeni, oyuncu ve yazar Nazlı Kayı liderlik yaptı. Ayrıca, Serkan Salgın, Hamit Demirhan ve Setanay Caymaz performanslarıyla dikkat çekti. Müzikal anlamda, gitarıyla Aysun Timurcan, flütte Dilara Elagözlü, akordeon ve piyanoda Nesrin Bacak, ritimde ise Özlem Pektaş duygusal anlar yaşattı.

“Mumcu, Düşünceleriyle Yaşamaya Devam Ediyor”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Uğur Mumcu, sadece gazetecilik alanında değil, toplumsal sorumluluk adına da bir semboldü. Cesareti, dürüstlüğü ve aydın kişiliği ile tanınan Mumcu, gerçeği arayan ve halkı aydınlatmaya çabalayan bir gazeteci olarak anılıyor. Fikirleri ve özgürlük mücadelesi bize her zaman ilham kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov 4 aylığına tutuklandı

Bakü’de mahkeme, Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov’u 4 aylığına tutukladı.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

İsrailli bakandan skandal! Yapay zeka videosuyla paylaştı

İsrailli bakan Gila Gamliel, Netanyahu’yu İran’ın başkenti Tahran sokaklarında yürürken gösteren yapay zeka videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Gamliel, video ile İran’daki devrimden önceki rejime atıfta bulunurken yaptığı paylaşıma Rıza Pehlevi’yi etiketledi.

İran ve Uluslararası Atom Ajansı arasında gerilim tırmanıyor: Pezeşkiyan’dan ‘çifte standart’ suçlaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’a nükleer dosyasıyla ilgili “çifte standart” uyguladığını öne sürdü. Pezeşkiyan UAEA’nın, bu yaklaşımı nedeniyle bölge ve dünya güvenliğinin tehdit altında kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti