Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Türkiye’nin Mobilite Geleceğine Işık Tutacak Zirve Başladı

Kocaeli’de düzenlenen ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi,’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla başladı. Bakan Kacır’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok davetli zirveye katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yaptığı konuşmada, dünya genelinde elektrikli araçlara talebin arttığını belirterek, “Geçen yıl 17 milyon elektrikli araç satıldı ve küresel otomotiv pazarındaki payları yüzde 20’ye ulaştı. Tüketici tercihleri hızla değişiyor ve ülkemizde hibrit araçlar yükselişte. Ülkemiz, mobilite sektörünün dönüşümünde öncü konumda” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin Çağrısı: Yatırım Yapın!’

Bakan Kacır, otomotiv sektörüne yönelik yatırım çağrısında bulunarak, “HIT-30 programı kapsamında otomotiv sektörüne yönelik teşvikler sunuyoruz. Ülkemiz, yatırımcılara birçok imkan sunuyor ve yerli üretimi destekliyor. Elektrikli ve hibrit araç üretimine yönelik yapılan yatırımlar sektörde büyük bir ivme oluşturdu” dedi.

‘Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Öncü’

Bakan Kacır, Türkiye’nin elektrikli araç üretiminde ilerlediğini belirterek, “Manisa’da yıllık 150 bin elektrikli araç kapasiteli üretim tesisi kuruldu ve başka bir marka için Samsun’da yıllık 200 bin araç üretilecek. Ülkemiz, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim kapasitesine sahip ve yerli üretimi destekliyor. 2030’a kadar elektrikli araç pazar payını artıracak ve üretim kapasitesini 1 milyona çıkaracak” şeklinde konuştu.

‘Yerli Yüksek Hızlı Trenler Yolda!’

Bakan Kacır, atılımlarının otomotiv sektörüyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Ülkemiz, raylı ulaşım sistemlerinde yerli ve milli yüksek hızlı tren geliştirip ihraç edebilecek kapasiteye sahip. Yerli elektrikli tren seti üretimi başladı ve hedefimiz, yerli yüksek hızlı trenleri geleceğe taşımak” dedi.

‘Geleceğe Hazırız!’

Bakan Kacır, Türkiye’nin geleceğe yönelik projelere ev sahibi olmaya hazır olduğunu belirterek, “Mobilitenin geleceğini şekillendirecek projelere destek olmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcılara kapımız açık ve vizyoner projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, mobilite sektöründe büyümeye ve geleceğe yön vermeye devam edecek” dedi.

Related Posts

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

En zengin başbakandı seçimde yenildi; bankaya müdür oldu

İngiltere’nin eski başbakanı Rishi Sunak seçimi kaaybetmesinin ardından Goldman Sachs’ta müdür olarak işe başladı.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Evde bakım yardımı ve sosyal destek ödemeleri arttı: Yeni tutarları bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.