30 Ağustos’ta yapılan mezuniyet töreninde kılıçlarını çatarak Subaylık Andı’nı okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere yönelik açılan disiplin soruşturması sonuçlandı. 5 teğmen TSK’dan ihraç edildi.
Ankara Barosu, beş teğmenin TSK’dan ihraç edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“KARAR TOPLUM VİCDANINDA YOK HÜKMÜNDEDİR”
“Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde, bir geleneğin devamı olarak, Atatürk’e ve Türk ordusuna bağlılığını ifade eden beş teğmene ve sıralı üç disiplin amirine ‘Silahlı Kuvvetlerden Ayırma Cezası’ verilmesine ilişkin karar; toplum vicdanında yok hükmündedir.
Türk subaylarının, ülkemizin kurucusu ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını yaptırıma tabi tutan bu kararın yargı denetimiyle ortadan kaldırılarak yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz. Ankara Barosu olarak sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
More Stories
İki litre yağ, bir paket tavuk, salça ve çay alabiliyor! Emekli ikramiyesine bin TL’lik zamma tepki: ‘Sadaka’
SONAR Araştırmanın sadece VİP üyelerine gönderdiği anket sızdı! AKP’de dramatik düşüş
Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Barcelona Başkonsolosu Ayşe Zeybek’i Ziyaret Etti