AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangını: AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u Eleştirdi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi AKP içerisinde de tepkilere neden oldu. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını dile getirdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğu halde, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Hakikate Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamalara karşı çıkarak, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir’deki son durumu paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Ödemiş’teki orman yangınından etkilenen Suçıktı, Tosunlar, Üzümlü ve Karadoğan mahallelerinde incelemelerde bulundu. Yerlikaya, “Yangında ağır hasar gören 228 konut, 13 iş yeri ve 15 ahır tespit edildi. 5-6 ay içerisinde hak sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz” dedi.

Şeker komasına giren çocuk öldü

Ankara’da şeker komasına giren 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Hamas’tan ateşkes teklifine olumlu yanıt

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

AKP il başkanlığı önünde imamlı tabutlu eylem

Muğla’da zam oranını yetersiz bulan ve eylem takvimi açıklayan TÜRK İş, Muğla AKP il binası önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. Tabutun üzerindeki “Kamu İşçisi Kirayı Ödeyemeden Öldü” yazısı dikkat çekti.

Bursa’da 100 bin dolar değerinde 22 sikke ele geçirildi

Bursa’da 100 bin dolara satılması planlanan 17 bronz ve 5 altın sikke ele geçirildi.

Saraçhane talimatı istifa getirmişti: Ümit Özdağ’dan Bartu Soral yanıtı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın Zafer Partisi’nden istifasına ilişkin olarak, “Bartu Bey’in, Zafer Partisi’nin ve Ümit Özdağ’ın Atatürkçülüğünden, Atatürk çizgisinden, Türk milliyetçiliğinden şüphesi olduğunu düşünmüyorum” dedi.