Adana’da Camili Höyüğü Şehitliği yeniden ziyarete açıldı
Adana Camili Höyüğü Şehitliği Yeniden Ziyarete Açıldı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Camili bölgesinin ve şehitliğin önemine vurgu yaparak, tarihçilerin 800 yıl önce Ramazanoğulları tarafından Türkleştirilmiş bir bölge olduğunu dile getirdi.
Adana’da Katliamlar Yapıldı
5 Ocak’ın sadece Adana için değil, Türkiye’nin Kurtuluş Mücadelesi için önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın Türkiye’nin Kurtuluş Mücadelesi’ne olağanüstü katkı sağladığını açıkladı.
Başkan Zeydan Karalar, “Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Fransızlarla birlikte Adana’ya dönen yaklaşık 120 bin Ermeni olduğunu, bazılarının Adana’da katliamlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Yeniden ziyarete açılan şehitlik, bu katliamlardan birinin yaşandığı noktada bulunuyor. Camili Höyüğü Şehitliği’nin tekrar ziyarete açılmasına önemli katkı sağlayan Adana Valisi’ne teşekkürlerini iletti.
Biz Büyük Milletiz, Kin Tutmayız ama Geçmişi de Unutmayız
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de Adana’nın kurtuluşunun Türkiye’nin tarihinde özel bir yeri olduğunu belirtti. Vali Köşger, “Camili Höyüğü Şehitliği ile ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ile iletişime geçtiğinde derhal harekete geçtiğini ve ne kadar önemli bir iş yapıldığını, şehit yakınlarının anlatımlarının doğruladığını söyledi. Camili Höyüğü’nün Adana’nın Türkleşme ve Müslümanlaşma sürecinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Vali Köşger’in sözlerine ekleyerek, tarihi şehitliklerin ve anıtların önemine dikkat çekti, geçmişten ders alınması gerektiğini ve birlik beraberlik içinde güçlü durmanın önemini vurguladı. Adana’nın kurtuluş mücadelesinde rol oynayan Şeyh Cemil Nardalı’nın adını taşıyan konakta geleneksel çorba ikramının yapıldığı belirtildi.