ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack’tan ‘Suriye’de’ ortak çalışma mesajı

ABD Büyükelçisi Barrack Suriye ve Trump Vizyonunu Değerlendirdi

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu ve Suriye’ye yönelik vizyonuna dair açıklamalarda bulundu. Barrack, Trump’ın müreffeh ve istikrarlı bir Suriye hedefini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ve bu vizyonun hayata geçirilmesi için somut adımlar atıldığını belirtti.

Büyükelçi Barrack, 13 Mayıs’ta Trump’ın, yeni Suriye hükümetinin ülkede istikrarı sağlayabilmesi amacıyla ABD’nin uyguladığı yıkıcı yaptırımların kaldırılacağını taahhüt ettiğini hatırlattı. Bu kararın, bölgede barış ve güvenliğin sağlanması, çatışmaların sona ermesi açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Barrack, “Bakan Rubio artık Başkan’ın bu vizyonunu gerçekleştirme sorumluluğunu taşıyor” dedi.

Barrack, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi olarak üstlendiği yeni görev kapsamında, Trump’ın politikalarının uygulanmasına destek vereceğini dile getirdi. “Bu görev benim için bir onur” diyen Barrack, yaptırımların kaldırılmasının DEAŞ’ın kalıcı olarak yenilmesi hedefiyle çelişmediğini, aksine bu hedefin bütünlüğünü koruyacağını vurguladı.

Ayrıca, yaptırımların kaldırılmasıyla Suriye halkının daha iyi bir gelecek için umut kazanacağını söyleyen Barrack, Türkiye ve Körfez ülkeleri gibi bölgesel ortaklarla birlikte Suriye hükümetinin barış, güvenlik ve refah beklentilerinin yeniden tesis edilmesini amaçladıklarını belirtti.

Büyükelçi Barrack sözlerini, “Başkan’ın ifadesiyle, birlikte çalışacağız ve birlikte başaracağız” diyerek tamamladı.

Related Posts

Eski milletvekili İsmail Bilen için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi

Eski milletvekili İsmail Bilen için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi

Dikkatsizlik salgın gibi büyüyor! Tek hata kültürel mirası tehlikeye soktu

Sanat galerilerinde ve müzelerde artan dikkatsizlik vakaları, kültürel mirasın geleceğini tehdit etmeye başladı. Son olay, 21 Haziran’da Floransa’daki Uffizi Galerisi’nde yaşandı. Bir turist, selfie çekmek isterken Toskana Büyük Prensi Ferdinando de’ Medici’nin portresine çarparak tabloya zarar verdi.

WhatsApp’ı yasakladılar! Nedeni yazışmalarda ortaya çıktı: ‘Derhal silin’

ABD Temsilciler Meclisi idaresi, Kongre çalışanlarının işyeri cihazlarında WhatsApp uygulamasını kullanmasını yasakladı. Axios haber sitesinin elde ettiği iç yazışmaya göre, karar siber güvenlik endişeleri nedeniyle alındı.

Adana İmamoğlu’nda orman yangını çıktı

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde çıkan orman yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği devam ediyor

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma ve ABD’nin İran’daki nükleer tesislere saldırıları sonrası dikkatlerin yoğunlaştığı Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği devam ederken, bazı tankerlerin Boğaz’a girmemek için “U” dönüşü yaptığı tespit edildi.

Rusya’dan Ukrayna’ya füze ve İHA’larla saldırı: Kiev vuruldu! 6 kişi yaşamını yitirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun, ülkesine 159 adet insansız hava aracı (İHA) ve Kuzey Kore balistik füzesi dahil 16 füzeyle saldırı düzenlediğini bildirdi. Zelenski, mevcut bilgilere göre saldırı sonucu Kiev’de 6 kişinin öldüğünü, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.