ABD’de ilk “trafik yoğunluğu ücreti” uygulaması New York’ta başladı

ABD’nin İlk Trafik Yoğunluğu Ücreti Uygulaması New York’ta Başladı

New York Times gazetesinin verdiği habere göre, ABD’deki araçlar artık “trafik yoğunluğu ücreti” ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya.

Central Park’ın güneyinde bulunan Empire State, Times Square ve Wall Street çevresindeki bölgelere araçlarıyla giriş yapacak sürücüler, günlük 9 dolara kadar ücret ödemek durumunda kalacaklar.

Günün en yoğun saatlerinde bu bölgelere girmek isteyenler 9 dolar öderken, diğer saatlerde bu ücret 2,25 dolara inecek.

2028’e kadar 12 dolara, 2031’e kadar da 15 dolara çıkarılması planlanan “trafik yoğunluğu ücreti” ile toplu taşıma altyapısının iyileştirilmesi hedefleniyor.

New York Valisi Kathy Hochul’un iki yıl önce ortaya attığı bu teklif, şikayetler üzerine revize edilmiş ve uygulamaya geçirilmişti.

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, bu uygulamaya karşı olduğunu açıklarken, bilim insanları bu uygulamanın şehir trafiğini rahatlatacağı konusunda birleşiyor. (AA)

Related Posts

İsrailli bakandan skandal! Yapay zeka videosuyla paylaştı

İsrailli bakan Gila Gamliel, Netanyahu’yu İran’ın başkenti Tahran sokaklarında yürürken gösteren yapay zeka videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Gamliel, video ile İran’daki devrimden önceki rejime atıfta bulunurken yaptığı paylaşıma Rıza Pehlevi’yi etiketledi.

İran ve Uluslararası Atom Ajansı arasında gerilim tırmanıyor: Pezeşkiyan’dan ‘çifte standart’ suçlaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’a nükleer dosyasıyla ilgili “çifte standart” uyguladığını öne sürdü. Pezeşkiyan UAEA’nın, bu yaklaşımı nedeniyle bölge ve dünya güvenliğinin tehdit altında kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti

O örnek kız babası çoban çıktı

Muş’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren kızını çıkışta elinde çiçeklerle karşılayan Mehmet Emin Gülen ve kızı Çimen Gülen o gün yaşadıklarını anlattı.

FETÖ’yü öven AKP’li isim Atatürk’ten rahatsız oldu

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin İBB’ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanmasının ardından AKP’li Eray Karadeniz belediye başkanvekili seçilmişti. AKP’li Karadeniz’in belediyedeki toplantı odasında bulunan Atatürk fotoğrafını kaldırttığı ortaya çıktı.