6 yıl Sağlık Bakanlığı yaptı 12 dev hastane kondurdu

Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanlığı Döneminde Yapılan Hastaneler Tartışma Konusu!

Cumhurbaşkanlığı hükümet kabinesinde yaklaşık 6 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Grubu, 12 hastane inşa etti. Ancak CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Bal tutan parmağını yalar, 12 hastanenin tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerine yapıldı. Suyun başında kendisi var. Milletin arsası, kamunun arazisiyle Bakanın özel üniversitesini büyüttüler, yazıklar olsun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Murat Emir, verdiği demeçte, “Fahrettin Koca… 12 yılda 12 hastane yapmış, hepsi teşvikli ve kamu arazisi üzerine inşa edilmiş. Gar binası, Tekel binası tahsis edildi. Vatandaşın ‘ortaokul yapın’ diye hibe ettiği arsaya çökmüşler, otopark yapıyorlar. Hepsinde imar işini bir yerinden uydurmuşlar. Koca’nın Sağlık Bakanı olduğu dönemde Medipol Hastanesi’ne 2023’ten bu yana 5,9 milyon lira destek sağlandı. Hastanelere gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi ve KDV istisnası da sağlandı” ifadelerine yer verdi.

Emir ayrıca, Beykoz’daki Göksu Mesire Alanı’nın AKP’li üyelerin oylarıyla Medipol Üniversitesi’nin kurulduğu TESA Vakfı için ‘eğitim tesisi’ alanına dönüştürüldüğünü belirtti.

Fahrettin KocaANKARA GAR ALANI

Murat Emir, Ankara TCDD Garı’ndaki 17 dönümlük arazinin özel üniversite alanına dönüştürüldüğünü dile getirerek, “Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen bu alandaki imar planları iptal edildi. AOÇ’ye ait olmasına rağmen 555 bin metrekarelik başka bir arazi de Medipol’e tahsis edildi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov 4 aylığına tutuklandı

Bakü’de mahkeme, Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov’u 4 aylığına tutukladı.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

İsrailli bakandan skandal! Yapay zeka videosuyla paylaştı

İsrailli bakan Gila Gamliel, Netanyahu’yu İran’ın başkenti Tahran sokaklarında yürürken gösteren yapay zeka videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Gamliel, video ile İran’daki devrimden önceki rejime atıfta bulunurken yaptığı paylaşıma Rıza Pehlevi’yi etiketledi.

İran ve Uluslararası Atom Ajansı arasında gerilim tırmanıyor: Pezeşkiyan’dan ‘çifte standart’ suçlaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’a nükleer dosyasıyla ilgili “çifte standart” uyguladığını öne sürdü. Pezeşkiyan UAEA’nın, bu yaklaşımı nedeniyle bölge ve dünya güvenliğinin tehdit altında kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti