İBB’ye yönelik ikinci operasyonda 18 kişi tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Soruşturmada 18 Kişi Tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yapılan “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gerçekleştirilen ikinci operasyonda 52 kişiden 18’i tutuklandı. Geri kalan 34 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan kişilerin işlemleri dün sabah Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde tamamlandıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Dört kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü ile adli kontrol kararı verildi.

Adliyeye sevk edilen 48 kişiden 18’i ifadeleri alındıktan sonra gece saatlerinde yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü ile adli kontrolle serbest bırakıldı.

Serbest kalanlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Can Alpay da bulunmaktadır.

Üç ayrı Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alınan kişilerle ilgili kararlar ise gece geç saatlerde açıklandı. Bazı isimler arasında tutuklama kararı verilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye sürecinde göğüs ağrısı yaşayan İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa hastaneye kaldırıldı. Lütfen kaynaklarımızı ziyaret edin: DW, ANKA, DHA

Kaynak: DW Türkçe, ANKA, DHA / JD, BÜ

Related Posts

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir’deki son durumu paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Ödemiş’teki orman yangınından etkilenen Suçıktı, Tosunlar, Üzümlü ve Karadoğan mahallelerinde incelemelerde bulundu. Yerlikaya, “Yangında ağır hasar gören 228 konut, 13 iş yeri ve 15 ahır tespit edildi. 5-6 ay içerisinde hak sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz” dedi.

Şeker komasına giren çocuk öldü

Ankara’da şeker komasına giren 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Hamas’tan ateşkes teklifine olumlu yanıt

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu.

AKP il başkanlığı önünde imamlı tabutlu eylem

Muğla’da zam oranını yetersiz bulan ve eylem takvimi açıklayan TÜRK İş, Muğla AKP il binası önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. Tabutun üzerindeki “Kamu İşçisi Kirayı Ödeyemeden Öldü” yazısı dikkat çekti.

Bursa’da 100 bin dolar değerinde 22 sikke ele geçirildi

Bursa’da 100 bin dolara satılması planlanan 17 bronz ve 5 altın sikke ele geçirildi.

Saraçhane talimatı istifa getirmişti: Ümit Özdağ’dan Bartu Soral yanıtı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın Zafer Partisi’nden istifasına ilişkin olarak, “Bartu Bey’in, Zafer Partisi’nin ve Ümit Özdağ’ın Atatürkçülüğünden, Atatürk çizgisinden, Türk milliyetçiliğinden şüphesi olduğunu düşünmüyorum” dedi.