Günlük adım sayısını artırmak, zararlı etkileri azaltabilir

Günlük Adım Sayısını Artırmak Zararlı Etkileri Azaltabilir!

Bir araştırmaya göre, her gün ortalama 11 saatten fazla hareketsiz kalan kişiler, ‘yüksek hareketsizlik süresi’ kategorisine girerken, daha az hareketsiz kalanlar ‘düşük hareketsizlik süresi’ olarak adlandırıldı. Çalışmaya, ilk iki yıl boyunca kötü sağlığa sahip olabilecek katılımcılar dahil edilmediğinden, bulguların sadece genel olarak ilk iki yıl boyunca sağlıklı olan kişiler için geçerli olduğu belirtildi.

Çalışmanın sonuçlarına göre, uzmanlar aşırı hareketsiz yaşam tarzını dengelemek için günde 9 bin ila 10 bin adım atmaya başlamanın ideal olduğunu vurguladı. Ayrıca, günde yaklaşık 4 bin ila 4 bin 500 adım atılması durumunda sağlık faydalarının ortaya çıkmaya başladığı ortaya çıktı. Araştırma, atılan adımların kardiyovasküler hastalık riskini %21 ve erken ölüm riskini ise %39 oranında azalttığını gösterdi.

Çalışmanın lider yazarı Matthew Ahmadi, araştırmayla ilgili olarak, “Bu, uzun süre hareketsiz kalan kişiler için bir ‘kıl payı kurtuluş yolu’ değil. Ancak, her türlü hareketin önemli olduğunu ve insanların günlük adım sayılarını artırarak kaçınılmaz hareketsizlik zamanının sağlık üzerindeki negatif etkilerini telafi edebileceği önemli bir halk sağlığı mesajı veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Bilim adamları uyardı: Dünya’nın en kısa günü yaklaşıyor

Bilim adamları tarihin en kısa gününün haftalar içinde yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu

Trump TikTok’u pazarladı: Kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi. Bu grubun kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacağını belirtti.

Kuantum ışınlanması! Bilimsel devrimin yeni adımı

Bilim dünyası, kuantum ışınlanmasının fiberoptik kablolar üzerinden başarıyla gerçekleştirilmesiyle tarihi bir eşikten geçti. Northwestern Üniversitesi’nden mühendislerin öncülük ettiği bu çığır açan çalışma, bilgiyi anında ve güvenli bir şekilde …

Yapay zeka Pokémon oynarken panikledi: Öyle hamleler yaptı ki Google bile şaşırdı

Düşünsenize, bir yapay zeka Pokémon oynuyor. Üstelik canlı yayında. İlk başta “her şeyi kusursuz yapar” diye düşünüyorsunuz, değil mi? Ama işler öyle gelişmiyor…

Tarihi keşif: İlk kez bu kadar küçük bir ötegezegen keşfedildi

İnsanlık, evrenin derinliklerinde yepyeni bir gezegen keşfine tanıklık etti. James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Dünya’dan sadece 111 ışık yılı uzaklıktaki genç bir yıldızın çevresinde, şimdiye kadar doğrudan görüntülenen en küçük ötegezegeni ortaya çıkardı.