2025 yılı TEKNOFEST başvuruları başladı



İSTANBUL (İGFA) –
Havacılık, Uzay ve Teknoloji alanlarında düzenlenen dünyanın en büyük etkinliği olan TEKNOFEST, 2025 yılı teknoloji yarışmaları için başvuruları almaya başladı. Bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST, 45 milyon TL nakit ödül ve 75 milyon TL’den fazla malzeme desteği ile dikkat çekiyor.

Geleceğin teknolojisini şekillendirmek isteyen herkese hitap eden yarışmalar için başvuruların son tarihi 20 Şubat olarak belirlendi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile düzenlenecek olan TEKNOFEST 2025, İstanbul’da gerçekleşecek. Her yıl güncellenen yarışma kategorileriyle dikkat çeken TEKNOFEST, Türkiye’nin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapıyor. 2025 yılında 51 ana kategori ve 117 alt kategoride yarışmalar düzenlenecek ve başvurular 20 Şubat’a kadar devam edecek.

TEKNOFEST 2025’te, gençlerin büyük ilgi gösterdiği Roket Yarışması, Model Uydu Yarışması, İnsansız Hava Araçları Yarışması, Hava Savunma Sistemleri Yarışması, Havacılıkta Yapay Zeka Yarışması, Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması ve Blokzincir Yarışması gibi 51 farklı kategoride yarışmalar düzenlenecek. Bu yıl, Su Altı Roket Yarışması, İnsansız Kara Aracı Yarışması, Uluslararası Çocuk Bilim Yarışması ve TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması gibi yeni kategoriler de yarışma programına dahil edildi.

2018 yılından beri inovasyonun ve geleceğin fikirlerinin merkezi olan TEKNOFEST, bugüne kadar yaklaşık 4 milyon başvuruya ev sahipliği yaptı. TEKNOFEST 2025’te, ilkokuldan lisansüstüne kadar her eğitim seviyesinden binlerce genç, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için farklı kategorilerdeki teknoloji yarışmalarına başvuru yapma imkanı bulacak. İstanbul’da gerçekleşecek TEKNOFEST 2025 için başvuruların son tarihi 20 Şubat olacak.


Related Posts

Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov 4 aylığına tutuklandı

Bakü’de mahkeme, Sputnik Azerbaycan yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni’ni Belousov’u 4 aylığına tutukladı.

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.

İsrailli bakandan skandal! Yapay zeka videosuyla paylaştı

İsrailli bakan Gila Gamliel, Netanyahu’yu İran’ın başkenti Tahran sokaklarında yürürken gösteren yapay zeka videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Gamliel, video ile İran’daki devrimden önceki rejime atıfta bulunurken yaptığı paylaşıma Rıza Pehlevi’yi etiketledi.

İran ve Uluslararası Atom Ajansı arasında gerilim tırmanıyor: Pezeşkiyan’dan ‘çifte standart’ suçlaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’a nükleer dosyasıyla ilgili “çifte standart” uyguladığını öne sürdü. Pezeşkiyan UAEA’nın, bu yaklaşımı nedeniyle bölge ve dünya güvenliğinin tehdit altında kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti